2011-06-17 16:39:26• hírek • Szatmár.ro

Vége a tanévnek, kezdődik a vakáció!

Ünnepélyes tanévzárókkal ért véget a 2010/2011-es iskolai év, több mint negyvenezer Szatmár megyei diák számára kezdődött meg a várva várt nyári vakáció. A végzős középiskolások ugyan még érettségiznek, a nyolcadikos diákokra pedig jövő héten felmérés vár, ám a megye többi diákja pénteken már fellélegezhetett.

Ünnepélyes tanévzárókkal ért véget a 2010/2011-es iskolai év, több mint negyvenezer Szatmár megyei diák számára kezdődött meg a várva várt nyári vakáció.
 Szinte minden szatmári iskolából vidám gyerekzsivaj szűrődött ki tegnap délelőtt, az örömre pedig meg is volt az oka a gyerekeknek, hiszen a tanévzárókat követően megkezdődött a három hónapos nyári vakáció.

A szatmárnémeti Református Gimnázium V-VII. és IX-XI. osztályos diákjai már csütörtökön búcsút vehettek a szünidőre tanintézményüktől. Számukra az évzárót a Németi református templomban rendezték meg délelőtt tíz órától, amelyen Nt. Nagy Sándor esperes hirdetett igét.

Pénteken reggel kilenc órától a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola udvarán is felsorakozott 21 osztály és tanáraik. Az ünnepélyes tanévzárón az iskola kitűnő mazsorettjei, Csík Elvira testneveléstanár diákjai három bemutatóval tették színesebbé a délelőttöt. Az évzárón Kereskényi Gábor alpolgármester és Kónya László főtanfelügyelő-helyettes is részt vett.

„Biztosan állítom, hogy mi ebben a tanévben sok-sok követ helyeztünk le, és remélem, érzékelhető, hogy a világ általunk is épült, és tanultunk felelősen élni, felelősnek lenni a gondolatainkért, a szavainkért és tetteinkért. Büszkek vagyunk rátok, kedves diákok, hiszen kiemelkedő eredményeket értetek el a tanulásban, a városi, megyei, országos és nemzetközi versenyeken. Kívánom, hogy a nyár hozza el mindenkinek, amit szeretne, és találkozzunk újra itt, szeptemberben!" - búcsúzott a szünidőre az iskolaközösségtől Szász Piroska igazgatónő.


Mazsorettekkel búcsúztak a tanévtől a 10-es iskolában
Mazsorettekkel búcsúztak a tanévtől a 10-es iskolában


A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban szintén kilenc órakor rendezték meg a tanévzárót. A Kálvin téri épület udvarán sorakoztak fel a diákok, akiknek Pataki Enikő igazgatónő és Bálint Zsuzsa aligazgatónő adta át az egész éves kitartó munkáért a tanulmányi díszokleveleket és jutalomkönyveket.

A Hám János Római Katolikus Iskolaközpont tanulói, hagyományosan, templomban vettek búcsút egymástól, tanáraiktól - igaz csak a nagyvakációra. Az iskolásokat, tanárokat, és a megjelent vendégeket, szülőket és hozzátartozókat Ádámkó István iskolaigazgató köszöntötte, majd itt is sor került az ügyesen szereplő, jó tanulmányi eredményeket elért diákok jutalmazására.


A Hám János iskolaközpont diákjai most is a Székesegyházban búcsúztak a tanévtől
A Hám János iskolaközpont diákjai most is a Székesegyházban búcsúztak a tanévtől


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: